Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Дисеминација за најмладите

100 ученици од основно училиште “11 Октомври” ги посетија просториите на Црвениот крст на град Скопје и Општинската организација на Црвен крст Центар.

Учениците се запознаа со амблемот, гледаа едукативен филм за принципите на Црвениот крст, го посетија просторот на Дневниот ценатар за стари лица и се запознаа со процесот и начинот на дарување на крв во Центарот за доброволно дарување на крв. На крајот добија листови за боење како и честитки на кои можаат да ги запишаат своите Новогодишни желби. Едукациите продолжуваат, со цел доближување на знакот и улогата на Црвениот крст за најмладите и потиикнување на хуманоста како основна вредност на секој човек. 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE