Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

АРХИВА НА НАСТАНИ 2014

Пункт за облека

Примањето на донации во облека и дистрибуцијата на истата до оние на кој им е најпотребна е традиционална активност на Црвениот крст, која на територија на градот Скопје со голем интензитет започна да се унапредува и развива во 2013 година со поставувањето на 7 контејнери за донирање на облека.

Повеќе...

НОВО ИСКУСТВО ЗА ВОЛОНТЕРИТЕ ОД ЦРВЕН КРСТ НА ГРАД СКОПЈЕ, МАКЕДОНИЈА

Оваа година, во периодот од 22-28.08.2014, за прв пат волонтерите на Црвен крст на град Скопје од Македонија земаа учество на работилница за анимиран филм во Врање, Србија.

Повеќе...

Донација по повод денот на АРМ

Продолжува добрата соработка на Црвениот крст со Армијата на Р.Македонија а во интерес на хуманоста и целните групи кои ги поддржуваме.

Повеќе...

УНАПРЕДЕНИ КАПАЦИТЕТИТЕ НА ТИМОТ НА ГРИЖА ЗА СТАРИ ЛИЦА

Во изминатиот период односно на 09.07. и 16.07. во просториите на Црвен крст на град Скопје се реализираа 2 обуки за унпаредување на капацитетите на тимот на Грижа за стари лица од областа на правата и услугите кои ги нуди системот на социјална и здравствена заштита во РМ.

Повеќе...

Пехари за најуспешните - Црвен крст во Акција-Промоција на хумани вредности

По шести пат во рамките на ЦКА ПХВ програмата традиционално се додели пехар за онаа Општинска организација/организации чији младинци сработиле најмногу мали проекти оценети сo фаза сонце за изминатиот циклус.

Повеќе...

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE