Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Одбележана неделата на борба против Шеќерна болест

Црвениот крст на град Скопје во периодот од 10-16 Октомври и оваа година традиционално се посвети на одбележување на  Неделата за борба против Шеќерната болест.

Во активностите покрај локалното население од Општина Шуто Оризари, бегалците, баратели на азил, бездомници, стари и изнемоштени лица беа вклучени прегледи и мерење шеќер во крв и кај мигрантите

Направени беа мерења на Шеќер во крв кај 231 лице и тоа:

•           21 Амбуланта за бегалци во Ш.Оризари                                     

•           84 Дневни Центри за стари лица ДХО Даре Џамбаз и Чаир        

•           12 Центар за поддршка на млади на ЦК Шуто Оризари                     

•           35 Домашна посета кај стари лица                                                        

•           13 Пункт за бездомници Момин Поток                                                

•           52 Пункт Винојуг  -  Гевгелија                                                     

•           14 Пункт Табановце - Куманово                                                   

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE