Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Традиционална 13-то Ноемвриска крводарителска акција

Црвен крст на град Скопје традиционално се вклучува во одбележувањето на 13 Ноември преку препознатливото обележје во нашиот град на овој ден- крводарителската акција.

Истата се реализираше на споменатиот датум (петок, 13.11), во просториите на Дневниот центар за дарување крв на Црвен крст на град Скопје. На акцијата крв даруваа 40 дарители.

 Во склоп на самата акција, Црвен крст на град Скопје додели признанија за најуспешни крводарители, фирми/компании, образовни институции и сл. кои дале најголем придонес во промоција и унапредување на крводарителството на територија на град Скопје.

Оваа година наградени беа:

  •  г. Томче Симјаноски (ООЦК Кисела Вода) крводарител со најголем број евидентирани дарувања
  •  АФПЗРР (ООЦК Кисела Вода) работна организација со остварени најдобри резултати
  •  Кристијан Алексовски (ООЦК Центар) млади крводарител со најголем број евидентирани дарувања
  •  г-ѓа Љубица Матовска (ООЦК Центар) крводарителка со најголем број евидентирани дарувања
  •  Факултет за ветеринарни науки (ООЦК Гази баба) високо образовна институција со најдобри резултати
  •  г. Радослав Јованов (ООЦК Карпош) мотиватор

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE