Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Едукативна работилница за членовите на Клуб 25- клуб на млади крводарители, мотиватори

На 14 Ноември, во просториите на Црвен крст на град Скопје се одржа едукативна работилница за членовите на клуб 25 Скопје, на која активно активно учествуваа и по два претставника од Клуб 25 на Црвен крст Охрид и Битола.

Работилницата беше со цел зајакнување на капацитеите на членовите на клубовите, унифициран пристап во работата како и вмрежување на волонтерите. Во рамките на едукативниот дел, тимот волонтери од Клуб 25 Скопје сподели информации за крвта и крвните продукти, патот на даруваната крв, мотивација/демотивација во крводарителство. Преку работа во групи и  бура на идеи се поставија темелите на планот за 2016 година, а реализирана беше и демонстрирација на модел на едукативен час. Во рамките на работилницата посетен беше и Дневниот центар за дарување крв, каде волонтерите слушнаа повеќе за патот на даруваната крв од проф. д-р Миленка Благоевски од Институтот за Трансфузиона медицина Скопје.

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE