Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

70 години Црвен крст на град Скопје

Оваа година Црвен крст на град Скопје одбележува 70 години од формирањето,  70 години раст и развој.

Низ годините активностите се менувале, но трагите за работата и ангажираноста на волонтерите и професионално ангажираните лица во Црвен крст, останати се во времето засекогаш. Во него се вградени активности и плејда професионално ангажирани лица и волонтери кои  давајќи дел од себе градат организација која се темели на хуманост, безусловна помош и поддршка кон другите.

 Во рамки на одбележувањето на големиот и значаен јубилеј, на 30.11 во просториите на театар Комедија се реализираше настан –театарска претстава која ја изведоа волонтерите од клуб на млади на Црвен крст на град Скопје по сценарио на Снежана Конеска Руси како и доделување на награди и признанија-јубилеен златен знак.

Ова признание му е доделено на г. Коце Трајановски (градоначалник на град Скопје), г. Ариф Мохамед (шеф на УНХЦР канцеларија), г. Живко Мукаетов (Алкалоид), г.Саит Саити (почесен претседател на Црвен крст на град Скопје и г. Деан Стојковски (волонтер).

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE