Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Елка на желби

Водени од идејата дека секој човек,а посебно дете треба да се чувствува убаво и среќно за време на новогодишните празници Црвен крст на град Скопје во соработка со Ramstore Mall,  ЈУ  Меѓуопштински центар за социјална работа поддржани од а.д. Комерцијална банка и оваа година организираат Новогодишен настан за децата сместени во згрижувачки семејства.

На 04.12.2015г. тие ги запишаа своите новогодишни желби и заедно со волонтерите на Црвениот крст на град Скопје ги закачија на големата елка поставена во Ramstore Mall, а сите хумани граѓани можат да ја посетат Волшебната елка, да изберат лампион  и да допринесат за среќата на некое од децата.

За подетални информации околу  списокот со желбите како и за самата акција сите заинтересирани ѓраѓани како и општествено одговорни  организации и компании може да се информираат на пултот за информации кај маркетот во Ramstore Mall како и во Црвен крст на град Скопје.

Доделувањето на подароците ќе биде на 30.12.2015 година во Ramstore Mall со почеток во 11:00 часот.

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE