Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Kампања против употребата на пиротехничките средства за време на празниците

По повод  Новогодишните празници   СВР –Скопје, Сектор Превенција  во соработка со Црвениот крст на град Скопје, ја започна кампањата Среќна и безбедна 2016 година  во семејно и пријателско дружење.

Целта на симулацијата е “Зголемување на општата безбедност  за време на Новогодишните и Божикните празници”.Да се упати апел до родителите да работат со своите деца, да укажуваат на последиците, да влијаат на подигање на свеста.

Симулациската вежба беше  спроведена во просториите на СПУ Јахја Кемал  на која на учениците им беа реалистично прикажани: oтсечени прсти и оштетен вид и укажување Прва помош при вакви повреди.

Слични симулациони вежби ке бидат  прикажани и во уште 4 средни и основни училишта на територија на град Скопје.

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE