Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Новогодишни пакети за бездомниците

Традиционално по повод Новогодишните празници Градоначалникот на градот Скопје г. Коце Трајановски го посети Пунктот за бездомници на Црвен крст на град Скопје и на 50 бездомници им додели новогодишни пакети со топла облека.

Овогодишната донација е поддржана и од Ротари клубот.

Во пунктот, секој петок и понеделник бездомниците добиваат чиста облека, хигиенски услуги, берберски ускуги, храна, преглед од лекар и бесплатни лекови. Со нив работи и социјален работник со цел нивна реинтеграција.

Пунктот во текот на целата година е поддржан од Градот Скопје, А.Д. Алкалоид, Сава Осигурување, НЛБ нов пензиски фонд, Промес, Меѓународно училиште НОВA, Неуромедика многу други граѓани.

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE