Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Волшебната елка ги исполни желбите на 70 дечиња без родителска грижа

Водени од идејата дека секој човек, а посебно дете треба да се чувствува убаво и среќно за време на новогодишните празници Црвен крст на град Скопје во соработка со Ramstore Mall ,  ЈУ  Меѓуопштински центар за социјална работа поддржани од а.д. Комерцијална банка и оваа годинаорганизираа Новогодишен настан за децата сместени во згрижувачки семејства.

На 04.12.2015г. децата ги запишаа своите новогодишни желби и заедно со волонтерите на Црвениот крст на град Скопје ги закачија на големата елка поставена во Ramstore Mall, а сите хумани граѓани кои ја посетија Волшебната елка, избраа лампион и остварија желба придонесоа за среќата на некое од нив.

Доделувањето беше на 30.12.2015 година (среда) во Ramstore Mall со почеток во 11:00 часот, во присуство на Министерката за труд и социјална политика, претставници на Црвен крст, волонтери, сите донатори, поддржувачи на активноста, граѓани кои помогнаа желбите да станат реалност.

Кловнот Лили ја разубави атмосферата а Дедо мраз лично им ги подаруваше подароците на децата. Ова практика продолжува и во иднина.

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE