Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

АРХИВА НА НАСТАНИ 2015

ТРАДИЦИОНАЛНА ВЕЖБА СО ФРАНЦУСКА АМБАСАДА

Црвениот крст на град Скопје заедно со Амбасадата на Република Франција во РМ традиционално, по 5-ти пат одржуваат заедничка вежба со цел дејстување  и  координација на двата субјекта.

Повеќе...

ЦКА-ПХВ недела 21-27 септември

 

Имајќи ја предвид Стратегијата 2020 на Црвениот крст на Р. Македонија, во која третата стратешка цел е унапредување на социјалната вклученост и култура на ненасилство и мир, од пред 4 години  е воведена нова недела во традиционалниот календар на активности, недела на Промоција на хумани вредности, од 21-27 септември.

Повеќе...

Мобилни тимови на терен

Црвен крст на град Скопје со поддршка на Високиот комесаријат за бегалци (УНХЦР) активно е вклучен во поддршката на бегалците кои транзитираат низ нашата земја.

Повеќе...

Секретарот на Црвен крст на град Скопје г-ѓа Сузана Тунева Пауновска добитник на годинешнава наградата „Мајка Тереза“.

Државната награда „Мајка Тереза“ се доделува за остварување во областа на хуманоста и човечката солидарност, како и за поттикнување, унапредување на меѓусебното разбирање и развој на соработката, како меѓу народите, така и меѓу припадниците на различните заедници, култури и вери.

Повеќе...

Асистенција на мигрантите

Мобилните тимови на Црвен крст со поддршка на УНХЦР, во континуитет имплементираат активности со цел намалување на ранливоста на мигрантите.

Повеќе...

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE