Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

АРХИВА НА НАСТАНИ 2015

Промовиран првиот фестивалски краткометражен анимиран филм на Црвен крст на Град Скопје„10 REASONS WHY I VOLUNTEER IN THE RED CROSS“

На 10.07.2015г. во Клубот ГЕМ(Менада) се промовираше првиот фестивалски краткометражен анимиран филм на Црвен крст на град Скопје изработен од страна на тројца волонтери од програмата Грижа за стари лица на Црвен крст на град Скопје.

Повеќе...

ДИСЕМИНАЦИСКИ ОБУКИ ВО С.ЗРНОВЦЕ И ПОЖАРНА ЕДИНИЦА КОЧАНИ

На 30ти јуни, на иницијатива на ООЦК Кочани, дисеминатор на Црвен крст на град Скопје оддржа две дисеминациски обуки.

Повеќе...

Втора ПХВ финална работилница, циклус 2015 година

Од 19 до 21 јуни во Струга се одржуа втората финална ЦКА-ПХВ работилница. По добиената обука и двомесечното истражување на терен за целните групи и нивните потреби, младинците чии проекти беа оценети како најдобри, имаа можност да бидат дел од оваа приказна.

Повеќе...

СВЕТСКИ ДЕН НА БЕГАЛЦИТЕ 20 ЈУНИ

По повод одбележувањето на Светскиот ден на бегалците 20 Јуни, Високиот Комесаријат за бегалци при Обединетите Нации (ОН) – Канцеларија во Скопје (УНХЦР) и Црвен крст на град Скопје во соработка со ООЦК Велес и ООЦК Ѓевгелија на ден 19.06.2015.

Повеќе...

Црвен крст со здравствена и хуманитарна помош за мигрантите

Црвен крст на град Скопје во соработка со Високиот комесаријат на бегалци при Обединетите Нации (UNHCR) во рамките на програмата за поддршка на мигрантите кои транзитираат во Р. Македонија реализира активности кои се насочени кон намалување на ранливоста и ублажувања на страдањата на овие лица.

Повеќе...

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE