Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

АРХИВА НА НАСТАНИ 2015

Подготвителна работилница за ЦКА-ПХВ инструктори

Во периодот 30-31.05 во Струга се оддржа подготвителна работилница за ЦКА-ПХВ инструктори.

Повеќе...

Натпревар по прва помош на градско ниво

Црвен крст на град Скопје и оваа година го организираше традиционалниот градски натпревар по Прва помош за победничките екипи на општинските натпревари во категорија подмладок (ученици од основни училишта на територија на град Скопје).

Повеќе...

ЦКА-ПХВ проекти Црвен крст на град Скопје

Волонтерите од клуб на млади на Црвен крст на град Скопје, како дел од Националниот проект на Црвен Крст на Република Македониja - ЦКА ПХВ (Црвен крст во акција - Промоција на хумани вредности), изработуваат мали проекти за добробит на заедницата во која живееме.

Повеќе...

08 Мај „Нашите принципи во акција“ Промовирано ново партнерство

На 07 мај, а по повод 08-мај Светскиот ден на Црвен крст и Црвена полумесечина, Црвен крст на град Скопје го промовираше новиот проект „Училишни клубови за едукација и превенција” кој ќе го имплементираме со финансиска поддршка на донаторот Друштво за градежништво, транспорт и трговија ТРАНСМЕТ ДОО Скопје.

Повеќе...

Црвениот крст на град Скопје се вклучи во спасување на давеници во р.Вардар

На 23.04.2015на Кејот на река Вардар н.Аеродром се одржа вежба  за справување со поплави во урбана зона.

Повеќе...

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE