Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Дисеминација за тимовите ангажирани во прифатниот центар за мигранти и бегалци-Табановце

Во период од 05 до 07 април се одржаа четири дисеминациски сесии за тимовите ангажирани во прифатниот центар за мигранти и бегалци-Табановце.

Целта беше едукација за историјатот и потеклото на организацијата, употреба и злоупотреба на амблемот, објаснување на принципите, Женевските конвенции, организациона поставеност и аспектите на работењето на Црвениот крст во целата држава. Вториот дел од сесијата беше презентација за начините на фотографирање со акцент на користење на знакот и неговата поставеност на самите фотографии кои се прават за време на реализација на активностите повеќето пати од тимовите кои дејствуваат на терен. Вкупно 43 лица беа дел од овие обуки. Истите претставуваат дисеминациски пакети за секој нов вработен, волонтер или пак практикант во организацијата. 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE