Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Светски ден на згрижувачи

Црвен крст на град Скопје во соработка со Министерство за труд и социјална политика, ЈУ Меѓуопштински центар за социјална работа – Скопје со поддршка на Комерцијална банка имплементира годишна програма за социјализација на деца и млади со посебни потреби и деца сместени во згрижувачки семејства.

Како дел од овие активности е и одбележување на 01 јуни светскиот ден на згрижувачи кој оваа година традиционално го одбележивме пред спомен куќата на мајка Тереза со голем хепенинг и дружење со децата, згрижувачите и волонтерите на Црвен крст на град Скопје. 
На истото место беа поставени тенди на кои се осмисли програма со Кристијан магионичарот во кои интерактивно се вклучија децата, а се забавуваа и со изведувачи на детски песнички од Златно славејче. Исто така и самите згржувачи проговорија односно го споделија личното искуство и ги поттикнаа останатите граѓани да ја прифатат оваа форма. Се реализираше и ликовна работилница со ликовен уметник и педагог, а Живко Поповски Цветин за секој згрижувач изработуваше цвеќиња на хуманоста.

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE