Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Посета на Р.Србија и камповите за мигранти 14 – 16 Јули 2016

Делегација од 8 члена од Црвен крст на Р.Македонија, лица кои се ангажирани во двата транзитни центри во Р.Македонија, беа во студиска посета на Р.Србија од 14 до 16 јули 2016 година.

Целта на посетата беше споделување на искуства на двете Национални друштва за време на мигранстската криза. Беа посетени трите кампови и тоа во Прешево, Крњач и Шид за да се види функционирањето на терен. Најголем број на  мигранти кои престојуваат во камповите се од Авганистан, Пакистан и мал дел од Сирија. Црвен крст на Србија ги обезбедува мигрантите со храна, вода, хигиенски производи и облека.
Ваквиот тип на посети е од голема корист за членовите на тимовите со цел споделување и размена на искуства.

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE