Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Дисеминација за 340 студенти од Медицински и Стоматолошки факултет

Црвен крст на град Скопје, традиционално, во рамките на теренска настава по предметот Социјална медицина спроведува дисеминациска обука на студентите од Медицински и Стоматолошки факултет.

Така и овој период, месец декември 2006 и јануари 2007 година, студентите од ЏИ и И кредит трансфер систем семестер ја поминаа обукаата, се запознаа со Движењето на Црвениот крст и Црвената полумесечина и се запознаа со активностите ,работата и структурата на Црвениот крст на Р.Македонија. Акцентот беше ставен на историјатот, амблемот, Женевските конвенции и принципите на Црвениот крст, но и активностите коишто ги работи Црвениот крст на Р.Македонија, затоа што идните лекари и стоматолози се потенцијални волонтери во организацијата.
Вкупниот број на студенти кои ја поминаа обуката, организирани во 9 мини работилници изнесуваше 340. Извршената евалуација пред и по обуката, говори за потребата од едукација на овој профил слушатели.
Заради добрата соработка со факултетот како и нивното задоволство од начинот на организирање на сесиите од страна на Црвен крст на град Скопје, активноста ќе продолжи и во иднина, бидејќи идните лекари се и една од целните групи на Движењето на Црвен крст.

 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE