Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

ЦКА-ПХВ со нов старт

И еве не повторно на почетокот на една нова школска година, а со тоа и на почетокот на уште еден нов ЦКА-ПХВ циклус. И оваа година, исто како и во минатата, во имплементацијата на проектот ни се придружуваат голем број на млади луѓе од сите ООЦК во Македонија. Во текот на овој циклус ќе бидат реализирани четири редовни работилници, две во есенскиот период и две во пролетниот период, и една финална работилница во почетокот на месец мај како заокружување на сето она што заеднички ќе го постигнеме во циклусот кој ни претстои.

Традиционално, и оваа година, циклусот го започнавме со подготвителната работилница за ЦКА-ПХВ инструктори која се одржа од 26 до 28 Октомври во Струга. Во текот на овој викенд нашите инструктори работеа на изготвување на агендата на активности во текот на овој циклус, ги спремаа теренските посети за одржување на часовите Вовед во ЦКА-ПХВ модел за дисеминација, ги избраа своите нови претставници во координативното тело и го збогатија својот ЦКА-ПХВ колегиум со уште два нови коинструктори, избрани во текот на минатиот циклус. Како гостин на оваа работилница на се придружи и г-динот Матијас Вајнрајх кој е шеф на делегацијата на МКЦК во Скопје.
Во тек се одржувањата на теренските часови Вовед, кои започнаа од 1 ноември, по сите ООЦК вклучени во есенските работилници.

 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE