Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

„Да споделиме радост“

radost„Да споделиме радост“
Заедничка хуманитарна акција на ЕВН Македонија и Црвен крст

Црвениот крст на Република Македонија во соработка и со поддршка на ЕВН Македонија и оваа година по шести пат организираше заедничка хуманитарна акција „Да споделиме радост“.

Црвениот крст на град Скопје, на 28.12.2016 год. организираше заеднички Новогодишен настан за 150 деца со посебни потреби, деца со воспитно социјални проблеми и деца од ранливи категории семејства во просториите на Кинотека на Македонија. За сите нив Кинотеката овозможи кино проекција на 3Д анимиран филм, наменет токму за нив.

За комплетна дружба и предновогодишна радост на децата се погрижи и Дедо Мраз кој заедно со претставниците на ЕВН Македонија, Црвен крст на град Скопје и волонтерите од клуб на млади на Црвен крст на град Скопје, ги доделија слатките подароци-пакетчиња.

 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE