Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Волшебна елка на желби

elka zelbiВолшебна елка на желби

На 05.12.2016г. децата од зрижувачки семејства ги запишаа своите новогодишни желби и заедно со волонтерите на Црвениот крст на град Скопје ги закачија на големата елка поставена во Ramstore Mall.

Желбите беа разновидни - чевли, играчки, наочари за скијање, санка, убава облека. Сите тие беа искрени и посакани од срце. Изминативе денови многу хумани граѓани ја посетија Волшебната елка, избраа лампион и остварија желба.

Благодарност до вработените од ИОМ Македонија, Mоve one, Мото клуб Потфат МЦ, ФБ групата Coffee and friends, Учениците од ОУ 11 Октомври IV 2 одделение, нивните наставнички и родителите, Делта проект, градежна компанија Голден арт, брашно Кадино и ТЦ Рамстор мол и Комерцијална банка а.д. Скопје и Меѓуопштински центар за социјални работи.

Ова година беа доделени и 17 подароци за децата од Сирија и Ирак кои се сместени во прифатниот центар Табановце.

Сумеа доби санка, Кристијан количка, Ајше точак, Влатко копачки....се беше исполнето благодарение на хуманисти од нашиот град, од нашата земја

 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE