Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

По повод новогодишните празници на 30-ти Декември...

По повод новогодишните празници на 30-ти Декември, Градоначалникот на град Скопје, г-дин Коце Трајановски, го посети Пунктот за бездомници на Црвен крст во Момин Поток и им подели на 50-те корисниците на пунктот подароци со топла облека.
Пунктот за бездомници на Црвен крст на град Скопје, кој функционира веќе 8-ма година, нуди повеќе услуги за лицата кои немаат свој дом и има за цел да овозможи тие да ги остварат основните човекови права и да се реинтегрираат во општеството. Истиот е финансиски поддржан од Градот Скопје и повеќе компании и граѓани. Заради студениот бран од утре истиот ќе биде отворен 24 часа за бездомниците.

bezdomnici

bezdomnici1

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE