Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Поддршка за бездомните лица

01Поддршка за бездомните лица

Пунктот за бездомници на Црвен крст на град Скопје лоциран во Момин Поток функционира од 2008 година со поддршка на градот Скопје. За време на студениот бран пунктот станува прифатилиште кое нуди 24 часовно згрижување на лицата кои имаат потреба од згрижување.
Моментално 16 лица престојуваат во прифатилиштето и ги користаат услугите кои ги нуди Црвен крст на град Скопје.
Граѓаните може да се јават на 02/3139 578 или 071/733-171 доколку во своја околина забележат бездомно лице и по нивна дојава, мобилниот тим на град Скопје ќе го превземе и ќе го смести во прифатилиштето каде ќе може да се избања, добие топла облека, добие храна, медикаменти, преглед од лекар и поддршка од социјален работник.

 

 

 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE