Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Обука за ПХВ дисеминатори-Циклус 2017 година

На 20 и 23 јануари се организираа обуки за ПХВ дисеминатори во рамките на овогодишниот ПХВ национален циклус. Дисеминаторите се запознаа со моделот, со обврските и временската рамка за имплементација на програмата. Беа обучени дисеминатори од ООЦК, дисеминатори од Меѓународни училишта Нова, дисеминатор од Извидници на Р.Македонија или вкупно 38 дисеминатори. Во наредниот месец вкупно ќе се спроведаат 114 обуки на терен од кои 38 за дисеминација, 38 за изработка на малите проекти и 38 за документирање на малите проекти. Дисеминаторите се мотивирани да ги реализираат обуките и да им дадат поддршка на младинците при реализација на малите проекти. Во секоја ООЦК ќе бидат обучени по 30 младинци или вкупно околу 1140 младинци и во период од 2 месеци ќе ги реализираат проектите и ќе се обидат да направаат промени во својата зедница.

deseminatori cklus 2017

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE