Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Реализирани две обуки за работа со лица со оштетен вид

Во рамките на „Проект на УСАИД и ЛЦИФ за деца со пречки во видот“ имплементиран од страна на Црвен крст на град Скопје, во просториите на Центарот за поддршка на лица со оштетен вид реализирани се две обуки за работа со лица со оштетен вид. Обуките ги реализираа специјални едукатори од „Отворете ги прозорците“ на 26.01.2017 и 27.01.2017 за 40 стручни соработници и волонтери при Црвен крст на град Скопје. Целта на обуките беше стручните соработници и волонтерите да се обучат како да постапуваат со слепи лица и лица со оштетен вид и како да им помогнат при секојдневните активности доколку се во директен конктакт со нив. Стручните соработници и волонтерите кои се обучија ќе бидат вклучени во активностите на Центарот за поддршка на лица со оштетен вид во различни работилници и активности кои ќе ги презентираат за подобрување на вештините и степенот на едукација на лицата со оштетен вид, како и за збогатување на квалитетот на живот, подигнување на јавната свест за потребите и проблемите со кои се соочуваат овие лица во општеството.
Центарот за поддршка на лица со оштетен вид се имплементира во рамките на „Проектот на УСАИД и ЛЦИФ за деца со пречки во видот“, поддржан УСАИД и ЛЦИФ.

obuka1

obuka2

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE