Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Трета Чиконг работилница во Струга

Трета Чиконг работилница во Струга

Во период од 26-29.09.2016 во едукативниот и рекреативен центар „Солферино“ во Струга, реализиран е трет Чиконг семинар за лица во трето доба. На семинарот учествуваа 30 корисници од социјалниот сервис „Дневен центар за стари лица и центар за давање помош во домашни услови “ при Црвен крст на град Скопје. Чиконг работилницата е реализирана со цел да се усогласи, фокусира и посвети групата само на подобрување на техниките на вежбање, да се наградат најактивните и најдобри корисници, социјализираат и мотивираат да продолжат да практикуваат Чиконг вежби. Чиконг активноста е една од најважните континуирани активности на дневниот центар за стари лица и во активноста активно партиципираат 64 корисници. Со учеството во Чиконг активноста лицата во трето доба го подобруваат нивното психофизичко здравје, виталноста, се социјализираат, остваруваат меѓугенерациска соработка и го практикуваат активното стареење.

struga rab

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE