Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Светски ден на бездомништво

Денеска, 10 октомври, со почеток во 10:30 часот во пунктот за бездомници во Момин Потоk 1 ќе се одбележи Светскиот ден на бездомништво. Корисниците на пунктот покрај редовните услуги, ќе добијат свечен ручек кој овој пат е донација од едно приватно лице. Црвениот крст на град Скопје обезбеди и џемпери за лицата што претставува подготовка за студениот период.

Пунктот за бездомници е поддржан од страна на градот Скопје веќе 8 години и функционира на истата локација. Секој петок и понеделник лицата добиваат хигиенски услуги (бањање, шишање, бричење), чиста облека, можност да се испере старата облека, храна, прегледи од лекар и бесплатни лекови според потребите, психосоцијална поддршка, услуги од социјален работник (вадење на документи и поддршка на обезбедување на услуги од системот на социјална заштита). Преку пунктот корисниците секоја зима добиваат топла облека, обувки, ќебиња, вреќи за спиење, а според потребите се отвара и привремено преноќувалиште.

sv den bezdomnistvo

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE