Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Европска конференција за миграции и престој во Центарот за сместување од затворен тип-Осло, 13-14 октомври

Европска конференција за миграции и престој во Центарот за сместување од затворе тип-Осло, 13-14 октомври

Од 13-14 октомври во Осло се оддржа Европска конференција за миграции и центри за сместување од затворен тип. Конференцијата беше организирана од страна на Меѓународен Комитет на Црвен крст со канцеларија во Париз, Норвешки и Шведски Црвен крст. Освен претставник од Црвен крст на Р.Македонија на конференцијата земаа учество и претставници од Бугарски Црвен крст, Британски Црвен крст, Хрватски Црвен крст, Црвен крст на Естонија, Фински Црвен крст Црвен крст на Литванија, Црвен крст на Малта, Црвен крст на Холандија и Шпански Црвен крст. Целта на истиот беше споделување на искуства во ова област како и иницирање на дополнителни проценки во некои од Националните дружтва со цел развивање на активности во самите центри. Црвен крст на Р.Македонија е присутен во центрот Гази баба со здравствена заштита за овие лица, психосоцијална поддршка базирана на индивидуалниот пристап, хуманитарни асистенции како и поддршка во воспоставување на семејни врски.

oslo1

oslo2

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE