Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Дајте и втора шанса на вашата облека

На територија на градот Скопје постојат 8 контејнери за облека. Граѓаните во секое време може да ја остават облеката во контејнерите, а истата потребно е да биде чиста и функционална. Донираната облека потоа се превзема од страна на 5-те Општински организации кои функционират во Скопје. Облеката се сортира и се дистрибуира на целните групи со кои работиме. Поголемиот дел од облека оди во пунктот за облека на Црвен крст, кој се наоѓа на Булевар Кочо Рацин бр. 13. Граѓаните кои имаат потреба од облека се обраќаат во Црвен крст, добиваат ваучер за облека и потоа сами ја избираат облеката која им се допаѓа и секако која им е потребна. Големи количини облека преку овој сиситемски начин им се поделени на поплавените семејствата од скопскиот регион.

obleka1

obleka2

obleka3

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE