Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Реализиација на два проекти „Пензионерски писма“ и „Дописни картички“ со лица во трето доба

Во рамките на проектот „Дневен центар за стари лица и центар за давање помош во домашни услови“ од месец септември 2016-та се реализираат два нови проекти „Пензионерски писма“ и „Дописни картички“ во соработка со Агенција за пошти. Целта на проектите е поврзување на поштенската дејност со активизмот и креативноста на лицата во трета доба, каде што тие изработуваат уметнички творби со цел да се промовира културата и вредностите во Р. Македонија преку поштенската дејност. Во проектот „Пензионерски писма“ учествуваат лица во трето доба од сликарската работилница, кои создаваат тематски дела и изработки за убавината и културата во нашата земја, менторирани од проф. м-р. Стојче Тоциновски. Предвивдено е по шест месеци делата да се изложат во повеќе галерии. Од друга страна, за проектот „Дописни картички“ објавен е јавен повик за сите лица во трето доба за украсување на дописни картички на 5 различни теми. Најдобрите дописни картички ќе бидат избрани во последната недела на месец ноември, односно Неделата на грижа за стари лица. Со ваков тип на активности лицата во трето доба се мотивираат да бидат активни членови на заедницата, да имаат продуктивна и креативна дневна рутина, збогатувајќи го квалитетот на својот животот.

treto doba1

treto doba2

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE