Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

СИТЕ СМЕ НИВНИ ДЕЦА - ОДБЕЛЕЖАНА УШТЕ ЕДНА НЕДЕЛА НА ГРИЖА ЗА СТАРИ ЛИЦА

Со низа активности и оваа година Црвен крст на град Скопје ја одбележа Неделата на грижа за стари лица во рамките на проектот ,, Дневен центар за стари лица и центар за давање помош во домашни услови“.
Под мотото: СИТЕ СМЕ НИВНИ ДЕЦА, традицијата продолжи и повеќе од 600 лица во трето доба беа дел од оваа недела. Како и секоја година, сервисот на Црвен крст на град Скопје се доближи до граѓаните преку отворени пунктови за здравствена превенција т.е. проверка на гликемија и крвен пртисок(пунктови: ТЦ Рамстор, Општина Чаир, КИЦ). За 180 корисници од домашни услови волонтерите подарија чаши со мотото на проектот, додека пак активните стари лица беа дел од изложба на дописни картички во рамките на која Црвен крст на град Скопје додели награди за најуспешните. Во новиот дневен центар за стари лица во општина Сарај се реализираше предавање на тема: ,,Психологија на стареење“ а секако во оваа недела тимот на проектот ги посети и штитениците на Геронтолошкиот Завод ,, 13 Ноември“.

stari lica

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE