Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Отворен прв Ценатр за поддршка на лицата со оштетен вид во Р.Македонија

На 21 декември е отворен е првиот центар за поддршка на лицата со оштетен вид во Р.Македонија. Центарот за поддршка ќе ги поддржува лицата со оштетен вид и нивните семејства, со широк спектар на активности и работилници за здравствена превенција, образование, психо-социјална поддршка и инфомирање за правата на лицата со оштетен вид.
Центарот ќе служи како основен давател на социјални услуги во соработка со Националниот сојуз на слепи лица во Македонија, а менаџиран од страна на Црвен крст на град Скопје. Услугите ќе им даваат можност на лицата со оштетен вид не само да станат свесни за своите права, но исто така да ги застапуваат истите со цел поголема вклученост во општеството и квалитетот на живеење.

Центарот за поддршка на лицата со оштетен вид претставува нова компонента во рамките на проектот на УСАИД и ЛЦИФ за деца со пречки во видот имплементиран од страна на Факултетот ЈИЕ.

Центарот е лоциран во просториите на Црвен крст на РМ (Бул.Кочо Рацин бр.13) со работно време од понеделник до петок од 09.00-17.00.

osteten vid1

osteten vid2

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE