Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Обука за тренери „Здраво Стареење„ Јануари 2017

Обуката за тренери на тема „Здраво Стареење“ беше организирана од страна на Црвениот крст на Црна Гора, во соработка со Меѓународната Федерација на здруженијата на Црвениот крст и Црвената полумесечина(IFRC), од 17 до 19 Јануари 2017, во Домот на Солидарноста во Сутоморе, Црна Гора.

Учесниците на тродневната обука беа вработени и волонтери од областа на социјална и здравствена дејност од повеќе земји: Србија, Македонија, Хрватска, Бугарија, Белорусија, Ирак, Монголија, Грузија, Ерменија, Аргентина, Албанија, Словенија и Црна Гора. Во текот на овие три дена учесниците имаа прилика да слушнат нешто повеќе за глобалниот тренд на убрзано стареење, за превенција на социјална изолација, непреносливи болести, спречување на чести паѓања кај стари лица, придобивките од физичка активност, здрава исхрана, учење во текот на целиот живот и промена однесување.

Идејата е преку реализација на повеќе работилници да се влијае не само на старите, туку и на младата популација така што би се зголемила свеста за вредноста на донесување одлуки во тој период кои имаат последици во староста (пушење, конзумирање на големи количини алкохол, нередовна или нездрава исхрана, физичка неактивност).

stareejne2017

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE