Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Продолжуваат ПХВ обуките

По завршување на првите ПХВ обуки од страна на обучени дисеминатори следуваа вторите обуки за истите младинци во секоја Општинска организација на Црвен крст. ПХВ тим кој брои 30 инструктори во период од три недели спроведе 40 обуки за изработка на малите проекти. Во рамкитена овие обуки, младите на возраст од 13 до 17 години се освестени за проблемите кои ја мачаат заедницата но и поединците во истата и им е понудена алатка преку која може да ги решаваат проблемите, целосно или делумно. Младите во период од 2 месеци, се до 20 април ќе ги реализираат малите проекти, поделени во помали тимови со околу 5 члена ќе дејствуваат на терен. Ќе имаат можност да истражуваат, да комуницираат со корисниците, да ги согледаат нивните потреби, да размислаат за активноста која треба да ја реализираат за да стигнаат до целта. За цело време тие ќе се судруваат со проблемите и ќе се обидуваат да најдат решение со поддршка на својот тим, на одговорниот дисеминатор и со поддршка на менаџментот на Општинската организација од каде доаѓаат.

Минатата година беа реализирани 184 мали проекти и им беше помогнато на 3790 лица.

kriva palanka

ohrid

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE