Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

УЧИЛИШЕН КЛУБ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА И ЕДУКАЦИЈА

Црвениот крст на град Скопје го отвора вториот Училишен клуб за едукација и превенција во СУГС „Шаип Јусуф“, во новото средно училиште во општината Шуто Орзиари. На 3.03.2017 година беше потпишан и Договорот за соработка помеѓу двете институции.

Идејата за Клубови во основните и средни училишта беше иницирана во 2010 година со поддршка и соработка на Германски црвен крст. Со тоа, ова ќе биде 21-от Клуб во кој Црвениот крст ќе мобилизира повеќе волонтери и ќе организира многубројни активности со учениците и од ова училиште. На тој начин, само уште повеќе ќе се продлабочи соработката помеѓу Црвениот крст и СУГС „Шаип Јусуф“ која веќе постои и надвор од рамки на Клубот.

Училишните клубови се дел од програмата на Град Скопје за активности во социјалната, детската и здравствената заштита. Со реализирање на активности преку Црвениот крст, младата личност се развива, едуцира и стекнува зајакнати вештини. Најголемиот број на волонтери кои се активни во клубовите се регрутираат токму од училиштата како поле на кое младите ја покажуваат својата хуманост и општествена одговорност како зрели личности.

klub prevencija edukacija

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE