Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Одбележување на Осми март во дневниот центар за стари лица

Денес во просториите на дневниот центар за стари лица во ДХО „Даре Џамбаз“ беше одбележан денот на жената Осми март. Активноста беше одбележана заедно со корисничките на трите дневни центри при Црвен крст на град Скопје и штитеничките на домот за стари лица „Дабевски“. На самиот настан се поведе дискусија за борбата на правата на жените во Македонија во минатото и денес, односно се дискутираше за придонесот на жената во општеството, жената како столб на општеството и семејството и дискриминацијата на жената.   Првиот претседател на Црвен крст на Република Македонија г. Живко Поповски Цветин им наслика и подари слики на присутните. Во разубавувањето на атмосферата придонесе и комичарот Војо Китановски, кој се појави изгледајќи како Јосип Броз Тито и со stand up комично шоу им го развесели денот на возрасните дами во центарот.

Во дневниот центар за лица во трето доба при Црвен крст на град Скопје во текот на целата години се организираат активности и настани кои говорат за правата на жените и нивната водечка улога во општеството.

09.03 2

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE