Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Одбележување на 8-ми Март

Црвен крст на град Скопје традиционално се придружува кон хуманата иницијатива на организацијата "Животна искра" во пресрет на денот на жената 8-ми март. Годинава подароци беа обезбедени од хуманитарниот концерт -Љубовни ноти- кој го организираше Клуб на млади на Црвен крст на град Скопје во соработка со Советот на млади при Американската амбасада и средното музичко училиште Илија Николовски–Луј.

Волонтерите и членовите на Совет на млади во придружба на членките на "Животна искра", Американскиот амбасадор г.Бејли и неговата сопруга на 8 ми март ја посетија клиниката за Онкологија и ги однесоа подароците за сите пациентки, а членките на здружението им даваа совети за полесно надминување на состојбата во која се наоѓаат. 
И оваа година кон активноста се приклучија Рамстор Мол од каде беа обезбедени цвеќињата за пациентките, Матица Македонска кои донираа книги, Медикус Хелт и Лајанс клуб св. Пантелејмон. 
Со овој гест сакаме да покажеме поддршка кон лицата кои се борат против ова заболување, но и да ја подигнеме јавната свест.

09.03 1

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE