Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

ПХВ РАБОТИЛНИЦИ

Лица со оштетен вид изработуваат ЦКА-ПХВ проекти за добробит на заедницата

Во рамките на „Проектот на УСАИД и ЛЦИФ за деца со пречки во видот“, имплементиран при Црвен крст на град Скопје децата од училиштето ДУРДМОВ „Димитар Влахов“ изработуваат мали проекти за добробит на заедницата. Децата со оштетен вид поминаа низ неколку едукативни работилници со што се стекнаа со обука како да станат активни учесници во заедницата и да придонесуваат со помагање на ранливите категории во нашето општество. Во тек се неколку креативни работилници преку кои тие изработуваат различни изработки, а граѓаните ќе имаат можност да купуваат рачни изработки со што ќе се обезбедуваат средства за помагање на ранливите целни групи.

            Целта на ЦКА-ПХВ работилниците со децата со оштетен вид е унапредување на нивните вештини, преку интерактивни типови на едукација, социјализација и мотивација да бидат активни и хумани членови на заедницата.

11.05.2017

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE