Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

ТРКАЛЕЗНИ МАСИ

Одржанитри тркалезни маси на тема „Можности и предизивици за вработување на социјално ранливи лица“

На 09, 10, 11 јуни од страна на Црвениот крст на Р. Македонија и Занаетчиска комора на град Скопје организираа три тркалезни маси на локално ниво на тема „Можности и предизвици за вработување на социјално ранливи лица“.

На тркалезните маси беа презентирани досегашните резултати од проектот и резултатите добиени од спроведеното истражување меѓу корисниците и членовите на нивното потесно семејство, а понатаму беа дискутирани можностите за вработување на социјално ранливите лица како и неопходната поддршка во процесот на обуки и вработување на овие лица.

Посебен акцент беше ставен на предизвиците во обучувањето и вработувањето на оваа категорија граѓани и беа разменети различни искуства како на локално ниво така и на глобално ниво опфаќајќи различни аспекти како што се психолошките бариери, домувањето, семејното насилство и други.

Трите тркалезни маси се реализираа на локално ниво, на подрачјето на општините Ѓорче Петров, Гази Баба и Кисела Вода, а на истите присуствуваа претставници од МТСП, АВРМ, општините, невладиниот сектор, бизнис секторот и други клучни актери и беа донесени заклучоци и препораки за понатамошно дејствување во ова сфера.

Тркалезните маси се организирани во рамки на проектот „Преземи акција за подобра конкурентност на пазарот на труд“, финансиран од страна на Европската Унија во рамки на Оперативната програма за развој на човечките ресурси 2007-2013 (ИПА компонента 4).

12.05.2017

 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE