Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Заедничка работилница на корисниците на Центарот....

Заедничка работилница на корисниците на Центарот за поддршка на лица со оштетен вид при Црвен крст на град Скопје, УСАИД и Универзитет на Југоисточна Европа

                На 13.06.2017 Центарот за поддршка на лица со оштетен вид при Црвен крст на град Скопје, го посети г-динот Мајкл Капобианко офицер за договори на УСАИД. При посетата на г-дин Мајкл му беа презентирани целите, активностите и резултатите од шестмесечната имплементација на проектот. Воедно, беше реализирана и наменска работилница за 20 учеснициа учество земаа стручни соработници од Центарот за поддршка на лица со оштетен вид, соработниците од Универзитетот на Југоисточна Европа, корисниците на Центарот, родителите на слепите и слабовидни лица и волонтерите при Центарот. Целите на работилницата беа да се прикажат потребите на лицата со оштетен вид и да се укаже поддршката која ја пружа Центарот, да се акцентираат и промовираат идните активности и да се презентираат позитивните примери во нашата заедница, при што ќе се мотивираат лицата со оштетен вид да ги оставарат своите цели и соништа.

Центарот за поддршка на лица со оштетен вид при Црвен крст на град Скопје се реализира во рамките на Проектот на УСАИД и ЛЦИФ за деца со пречки во видот.

jun 15

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE