Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Посета од пријатели од Норвешка

Во рамки на програмата за збратимување со Телемарк Црвен крст од Норвешка која започна во 2016 година, се одржа тридневна работилница во х. Солферино Струга. 20 волонтери од Норвешка заедно со 15 волонтери од Црвен крст на град Скопје имаа можност да разменат добри практики и алатки за работа со волонтери. Цел на работилницата, покрај запознавањето, беше и зајакнување на капацитетеи на двете организации за работа со и за волонтерите. Гостите имаа можност да се запознаат и со културата на нашата земја преку традиционалните танци и народната носија, храната како и можноста да посетат неколку градови. Исто така, во Црвен крст Охрид за нив беше организирана и показна вежба, спасување на давеници во Охридското езеро.

Неколку младинци од Телемарк, во месец Мај беа во Македонија и присуствуаа на ПХВ работилница, додека пак наш тим беше на нивно годишно собрание кое се случуваше во месец март. Неколку волонтери од клубот на млади на Црвен крст на град Скопје ќе заминат во месец август на летен капм за деца со посебни потреби.

jun 21

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE