Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Часови по пливање и рекреација за лица со оштетен вид

Во рамките на Центарот за поддршка на лица со оштетен вид при Црвен крст на град Скопје во летниот период се организираат часови по пливање и рекреација за лица со оштетен вид. Часовите за лицата со оштетен вид се бесплатни и се реализираат во месеците јули и август. За лицата кои што не знаат да пливаат обезбедени се инструктори по пливање и спасители на вода обучени за работа со лица со оштетен вид, кои ги подучуваат и учат правилно пливање. Останатите, кои знаат да пливаат го посетуваат базенот за рекреација. Целта на активноста е лицата со оштетен вид да го научат спортот пливање, да се рекреираат и да го зголемат степенот на социјализација. Сите заинтересирани лица со оштетен вид за оваа активност може да се пријават во Центарот за поддршка на лица со оштетен вид.

Центарот за поддршка се реализира во рамките на „Проектот на УСАИД и ЛЦИФ за деца со пречки во видот“.

jul 4 1

jul 4 2

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE