Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Моето срце во сите бои

Во насока на психосоцијална поддршка на деца со вродени срцеви аномалии, Црвен крст на град Скопје и Специјализирана болница по хирушки болести Жан Митрев во Струга во центарот Солферино седма година по ред го реализираат летниот камп "Моето срце во сите бои". 
На истиот се подготвија активности наменети за социјализација и дружење со децата како: утринска гимнастика , можност секој да го покаже својот талент, караоке забави, запознавање со Прва помош и вежби на вода кои волонтерите од ООЦК Охрид ги подготвија како и вежби за правилно дишење реализирани со физиотерапевт. Се организираше и еднодневна екскурзија за целата група во Охрид. Парарелно за родителите се организираат едукативни работилници со лекари и психолози од болницата посветени на ВСА и нивното влијание врз натамошниот раст и развој на децата.

jul 7

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE