Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

„Инклузијата не е илузија“

Како резултатат на соработката на Центарот за поддршка на лица со оштетен вид на Црвен крст на град Скопје со училиштето „Димитар Влахов“ двајца волонтери од Црвениот крст беа присутни на младинска размена во Поронин, Полска. Младинската размена беше иницијатива на полската фондација „ТАК“ и ДУРДМОВ „Димитар Влахов“ и поддржана од Еразмус+, која имаше за цел да направи инклузија меѓу лицата со оштетен вид и лицата со типичен развој, а покрај тоа да се разменат искуства помеѓу младите учесници од Полска и од Македонија.

            Во текот на семинарот имаше различни видови на активности прилагодени за лица со оштетен вид. Дел од активностите беа од спортски и забавен карактер, театар на импровизација и часови по танц.

Размената се одвиваше во Поронин, Полска, од 23 јуни до 1 јули, на истата имаше вкупно 44 учесници од Полска и Македонија.

14.07.2017

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE