Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Показна вежба во сорабтока со МВР – Гранична полиција

Црвениот крст на град Скопје во соработка со МВР –Гранчена полиција, на ден 25.07.2017  спроведоа заедничка показна вежба  Укажување Прва помош на повреден македонски граѓанин во меѓуграничен простор.

Целта на вежбата е увежбување на интерните стандардни процедури на двете институции и дејствување на истите  при реална ситуација.

Вежбата ке се одвиваше  на меѓуграничен простор ГП Табановце со почеток  од 11:00.

По завршување на симулационата вежба  волонтерите на ЦК заедно со униформираните полицајци делеа вода и флаери на граѓаните на влез на државата.

28.07.2017 1

28.07.2017 2

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE