Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Камапања за подигнување на свеста за потребите на лицата со оштетен вид

Проект: ,,Проeкт на УСАИД и ЛЦИФ за деца со пречки во видот“

Имплементатор на Центар за поддршка на лица со оштетен вид: Црвен крст на град Скопје

            Во рамките на Центарот за поддршка на лица со оштетен вид се изработуваат ЦКА-ПХВ проекти за добробит и помагање на заедницата. Лицата со оштетен вид се обучуваат и мотивираат да помагаат и изработуваат мали проекти за помош на загрозеното население. Децата со оштетен вид поминаа низ неколку едукативни работилници, при што се стекнаа со обука како да станат активни и хумани членови на општеството.

Дел од секојдневните проблеми и потешкотии со кои се соочуваат децата со ошететен вид во ДУРДМОВ „Димитар Влахов“ е соочување со граѓани кои несоодветно ги шетаат своите миленичиња во училишниот двор. За таа цел од 15ти до 21ви септември се реализира камапања во училиштето за информирање на граѓаните да не ги шетаат своите миленичиња во училишниот двор. На овој начин, се мотивираат лицата со оштетен вид да ги изнесат своите проблеми и потешкотии со кои секојдневно се соочуваат и да допрат директно до населението, подигајќи ја јавната свест за нивните потреби.

20.09.2017

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE