Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Петта Чиконг работилница и прва ликовна колонија

Петта Чиконг работилница и прва ликовна колонија

на Дневниот центар за стари лица

 

Во период од 25-28.09.2017г. во едукативниот и рекреативен центар „Солферино” во Струга се реализираше петта Чиконг работилница и прва ликовна колонија. На работилницата учествуваа 30 корисници од „Дневниот центар за стари лица и центар за давање помош во домашни услови” .

Работилницата е реализирана со цел да се усогласи, фокусира и посвети групата само на подобрување на техниките на вежбање Чи Конг, да се усоврши техниката на цртање кај корисниците кои се дел од слиакарската работилница и секако сите тие да се наградат и мотивираат и социјализираат. Чиконг активноста и сликарската работилница се едни од најважните континуирани активности на дневниот центар за стари лица и во овие активности активно партиципираат 88 корисници под менторство на тренер Роже Доан Ван Хај и проф. д-р Стојче Тоциновски. Со учеството во овие активности лицата во трето доба го подобруваат нивното психофизичко здравје, виталноста, се социјализираат, остваруваат меѓугенерациска соработка и го практикуваат активното стареење.

04.10.2017

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE