Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

СТУДИСКА ПОСЕТА НА ЦРВЕН КРСТ НИНБЕРГ

Црвен крст на град Скопје и Црвен крст Нинберг имаат меѓусебна заедничка соработка во изминатите години. Оваа соработка во 2017та година продуцираше студиски посети во Нинберг и Скопје во рамките на проектот/социјалeн сервис ,,Дневен центар за стари лица и центар за давање помош во домашни услови“. Делгација во состав од четири лица од Црвен крст Нинберг беа гости во периодот од 01-04.10.2017 година и имаа можност да учестуваат во одбележувањето на Светскиот ден на старите лица и да се инволвираат во активностите на проектот за стари лица. Во соработка со стручната служба на ЦКГС се реализираа посети во домашни услови, посети на дневните центри за стари лица и средба со претставници на Град Скопје. На средбата беа разгледани идните можни заеднички активности за следните две години.

13.10.2017

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE