Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Недела на промоција на хумани вредности

Клуб на млади при Црвен крст на град Скопје, во просториите на Музеј на град Скопје организираше настан-одбележување на традиционалната „Недела на промоција на хумани вредности“, следејќи ги насоките на ЦКА ПХВ програмата. На настанот се прикажаа претходно подготвените реклами за активностите на Црвен крст, а младинците чии раскази од конкурсот за краток расказ и фотографија на тема „Промоција на различности“ беа прогласени за најдобри од формираната комисија, ги прочитаа пред присутните. Исто така преку пантомима беше прикажана приказна за култура и различности, а младите од Црвен крст како позитивен пример во различни ситуации. На самиот крај младинците кои изработуваа мали ПХВ проекти како и професори, донатори и поддржувачи кои веруваа во нивната хумана идеја и ентузијазам ги добија своите благодарници. На овој начин го уваживме нивниот труд, но и ги мотивираме да продолжат да волонтираат во редовите на организацијата.

14.10.2017

04.10.2017 1

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE