Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Студиска посета во Полска

Во периодот од 24-28.10,2017г. Престставник од Црвен крст на град Скопје беше на студиска посета во Полска. Целта на студиската посета беше да се разменат искуства и добрите практиканти а ЕУ во доменот на социјалното претприемништво.
Дел од реализираните активности за време на студиската посета беа:
- посета на седиштето на БАРКА во Познан и средба со претставници на Министерството за труд и социјална политика на Полска и локални власти; посета на
Social Welfare Office and Home for Elderly во Pniewy.
Средба со градоначалникот кој е пример за успешна соработка помеѓу локалните власти и социјалните претпријатија ; посета на социјалното претпријатије (основано од локалната црква и локалните власти) кое работи за Volkswagen произведувајќи транспортни вагони за автомобилски делови; посета на социјален систем за домување во Kwilcz; посета на Општинска куќа за сиромашни и бездомници и производство на печурки во Wladyslawowo.

07.11.2017Poseta na polska

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE