Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Традиционално одбележување на 13 Ноември

Во знак на одбележување на 13-ти Ноември, Црвен крст на град Скопје со поддршка на Општинскта организација на Црвен крст Карпош, и оваа година традиционално организираше крводарителска акција. Истата се реализираше во просториите на Дневниот центар за дарување крв, каде крв даруваа 49 дарители.

Акцијата е препознатливо обележје во нашиот град за овој ден, традиција преку која придонесуваме во процесот на промоција и унапредување на крводарителството како и континуирано снабдување со крв и крвни продукти потребни за клиничките центри. 

Оваа година, по повод 12-тиот роденден на Рамсторе Македонија, на крводарителската акција ќе се вклучија вработените и менаџментот, ја искажаа својата хуманост и даруваа крв.

За состојбите со дарувањето крв, постигнатите резултати и активностите на Црвениот крст на град Скопје на ова поле, со обраќање кон крводарителите, волонтерите и вработените од Рамсторе Македонија се осврна Секретарот на Црвен крст на град Скопје г-ѓа Сузана Т. Пауновска. Г. Ајхан Узун генерален директор на Рамсторе Македонија, се обрати од името на вработените кои токму на овој хуман начин се решија да го одбележат 12 годишниот роденден на компанијата.

Истиот ден, делегација од Црвен крст на град Скопје, положи цвеќе на споменикот на борците од НОБ на градските гробишта Бутел и пред владата на Р. Македонија.

15.11.2017 1

15.11.2017 2

15.11.2017

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE